HUIS JORDAAN, AMSTERDAM

Opdrachtgever: particulier

Ontwerp: Mark Groen ism Pieter Louis Bootsman

Aannemer: Roche Vastgoed BV

Oplevering: 2016

Gelegen in het hart van de Jordaan in Amsterdam is dit huis en voormalige winkel volledig gerenoveerd en voorzien van een nieuwe fundering en een nieuwe gevel aan de achterkant. Het huis heeft een volledig nieuwe indeling voor het gezin met ruimte voor wonen en werken. Achter in het huis is geeft een groot daklicht natuurlijk licht boven de woonruimte. De keuken bevindt zich aan de straatkant. Hier is de originele gevel met de boog weer zichtbaar gemaakt in het interieur. De begane grond is zo een lichte en aangename plek geworden om te verblijven.

Op de eerste verdieping hebben de ouders hun slaapkamer met een eigen badkamer. De kinderkamer ligt dicht bij de ouders. In de toekomst kunnen kinderen hun eigen domein op de tweede verdieping krijgen, waar een voorbereiding voor een toekomstige tweede badkamer is gemaakt. Vanaf dat moment dient de eerste verdieping als vloer voor de ouders om te slapen en te werken.

De gevel op de bovenste verdieping is naar binnen verplaatst, waardoor het voormalige balkon een verdiept en gedeeltelijk overdekt terras is. De bovenste verdieping, met voorbereiding op een toekomstige pantry, maakt een mooie kleine tweede woonkamer op een zonnig terras.

oude situatie